Ασφάλεια σε κάθε σας πληρωμή

Ασφάλεια σε κάθε σας πληρωμή

Η Alpha Bank σε συνεργασία με τη Nexi σας προσφέρει την υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου Nexi e-Commerce σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στον τομέα των πληρωμών, και με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας.

Το υψηλό επίπεδο ασφαλείας της υπηρεσίας Nexi e-Commerce εξασφαλίζεται από τα παρακάτω:

  • Οι πληροφορίες σχετικά με την κάρτα (αριθμός κάρτας, CVV2/CVC2, ημερομηνία λήξης) μεταδίδονται / μεταφέρονται μέσω Διαδικτύου σε κρυπτογραφημένη μορφή (SSL 128-bit encryption) και δεν είναι προσβάσιμες από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
  • Τα συστήματα και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από την Alpha Bank σε συνεργασία με τη Nexi, εμποδίζουν σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους την πρόσβαση στα δεδομένα και τα πληροφοριακά της συστήματα.
  • Η ιστοσελίδα του Nexi e-Commerce, στην οποία εισάγει τα στοιχεία της κάρτας του ο πελάτης της Επιχείρησης, φέρει ψηφιακό πιστοποιητικό για να μπορεί ο καθένας να ελέγξει τη γνησιότητά της, δηλαδή να διαπιστώσει ότι ανήκει πραγματικά στην Υπηρεσία Nexi e-Commerce της Alpha Bank.
  • Η διαχείριση της υπηρεσίας Nexi e-Commerce γίνεται από εξουσιοδοτημένα άτομα της Επιχείρησης, στους οποίους παραδίδονται ατομικοί κωδικοί πρόσβασης (username, password).
  • Σε περίπτωση που η εκδότρια τράπεζα υποστηρίζει τη χρήση μυστικού κωδικού για την εκτέλεση on line πληρωμών με κάρτα και ο κάτοχος της κάρτας έχει παραλάβει τέτοιο κωδικό, η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εμπορίου Nexi e-Commerce ζητά αυτόματα από τον πελάτη σας να πληκτρολογήσει τον μυστικό του κωδικό.
  • Η υπηρεσία Nexi e-Commerce είναι πλήρως συμβατή με τα πρωτόκολλα ασφαλείας 3D-Secure των διεθνών οργανισμών καρτών Visa Secure, Mastercard Identity Check, American Express SafeKey® και Diners ProtectBuy για ασφαλείς online πληρωμές με κάρτα.

    Με τον μηχανισμό αυτό, ο πελάτης αφού εισάγει τα στοιχεία της κάρτας του, θα του ζητηθεί να εισάγει τον 3D-Secure κωδικό προκειμένου να γίνει η πιστοποίηση του κατόχου της κάρτας. Η πιστοποίηση γίνεται μέσω της εκδότριας τράπεζας (issuer) και στη συνέχεια επιστρέφει ο πελάτης στην σελίδα της συναλλαγής, για την ολοκλήρωση της.